Wat is de Islamitische manier van Eten? ما هي الطريقة الإسلامية في الأكل؟

jan 24, 2021
1304 Views

Wat is de Islamitische manier van Eten? ما هي الطريقة الإسلامية في الأكل؟

Wat is de Islamitische manier van Eten?

Voedseljurisprudentie behandelt islamitische jurisprudentiële uitspraken met betrekking tot voedsel. Voedsel is een essentieel onderdeel van iemands leven, en religie beheerst zijn hele leven. De islamitische religie heeft verschillende regels en meer etiquette die dit gedrag beheersen. God beroofde de goddelozen van voedsel en bewaarde het goede. Zijn Boodschapper, moge God hem zegenen en vrede schenken, voerde ook etiquette voor hem uit, en het is duidelijk dat landen zich onderscheiden door verschillende manieren om ermee om te gaan, en het kan in verschillende tijden verschillen. Maar wat onderscheidt wat de islam heeft geplaatst, is dat het algemene moraal is, vastgelegd in verschillende landen, en met het verstrijken van de tijd.

ما هي الطريقة الإسلامية في الأكل؟.

يتناول فقه الطعام الأحكام الشرعية الفقهية الإسلامية المتعلقة بالطعام. فالطعام جزءٌ أساسيُ من حياة الإنسان، والدين يضبط كل حياته، فقد جاء في الدين الإسلامي أحكامٌ مختلفة، وآدابٌ أكثر تضبط هذا السلوك. فحرم الله الخبيث من الطعام، وأبقى الطيب. كما سن رسوله صلى الله عليه وسلم آدابًا له، ومن الواضح أن الدول تتميز بآداب مختلفة في تناوله، وقد تختلف باختلاف الأزمنة. لكن ما يميز ما وضعه الإسلام أنها آداب عامة، ثابتة باختلاف البلاد، وبمرور الزمن.

Manier van huis binnen gaan

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *