Abdul-Rahman Al-Sudais سورة الكهف Surat Al-Kahf عبد الرحمن السديس

feb 11, 2021
7262 Views

Abdul-Rahman Al-Sudais عبد الرحمن السديس

Abd al-Rahman bin Abdul Aziz bin Abdullah bin Muhammad al-Sudais, ook wel bekend als al-Sudais, is de algemeen president voor de zaken van de Grote Moskee en de Moskee van de Profeet en een imam en predikant in de Grote Moskee in Mekka. Hij werd geboren in Al-Bukayriyah in de Qassim-regio in 1379 AH, en hij is een van de beroemdste voordragers van de Nobele Koran ter wereld, en hij slaagde erin de Heilige Koran uit zijn hoofd te leren toen hij niet op de leeftijd van twaalf. Abd al-Rahman al-Sudais stond bekend om de speciale toon in zijn stem die de harten gehoorzaamt en zijn uitstekende intonatie van de Heilige Koran. Al-Sudais won de prijs voor Islamitische Persoonlijkheid van het Jaar tijdens de negende sessie van de Dubai International Prijs voor de Heilige Koran in 1995.

Al-Sudais bekleedde verschillende functies, waarvan de meest prominente was zijn benoeming tot imam en predikant bij de Grote Moskee op bevel in 1404 AH. Hij was de oudste en jongste imam van de Grote Moskee in Mekka toen hij werd benoemd, zoals hij was toen 22 jaar oud, en hij begon zijn werk in de maand Shaban van hetzelfde jaar op zondag 22/8/1404 AH in gebed Asr, en zijn eerste preek was in de Ramadan van hetzelfde jaar op 15/9.

 

عبد الرحمن بن عبد العزيز بن عبد الله بن محمد السديس ويُعرَف بالسديس هو الرئيس العام لشؤون المسجد الحرام والمسجد النبوي وإمام وخطيب بالحرم المكي الشريف. ولد في البكيرية بمنطقة القصيم عام 1379 هـ، وهو من أشهر مرتلي القرآن الكريم في العالم، وتمكن من حفظ القرآن الكريم ولم يكن يبلغ من العمر اثني عشر عامًا. عُرِف عبْدُ الرحمن السديس بالنبرة الخاصّة في صوته التي تخشع معها الأفئدة وتجويده الممتاز للقرآن الكريم، وقد نال السديس جائزة الشخصية الإسلامية للسنة في الدورة التاسعة لجائزة دبي الدولية للقرآن الكريم عام 1995.

شغل السديس عدة مناصب أبرزها تعيينه إماماً وخطيباً بالمسجد الحرام بأمر في عام 1404 هـ وكان أقدم أئمة الحرم المكي وأصغرهم سنًّا عند تعيينه فقد كان عمره حينئذ 22 عامًا، وباشر عمله في شهر شعبان من العام نفسه يوم الأحد الموافق 22/8/1404 هـ في صلاة العصر، وكانت أول خطبة له في رمضان من العام نفسه بتاريخ 15/9.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *