​Interpretatie van Surat Al-Fatihah Sheikh Mutawalli Shaarawi تفسير سورة الفاتحة

feb 18, 2021
10321 Views

Interpretatie van Surat Al-Fatihah Sheikh Mutawalli Shaarawi تفسير سورة الفاتحة

​ Interpretatie van Surat Al-Fatihah Sheikh Mutawalli Shaarawi الشيخ الشعراوي

تفسير سورة الفاتحة

Muhammad Metwalli al-Sha’rawi werd geboren op 15 april 1911 in het dorp Dakadous, Mit Ghamr, Ad Daqahliyah, Egypte. Op 11-jarige leeftijd had hij de koran volledig uit zijn hoofd geleerd en in 1916 trad hij toe tot een Zagazig-elementaire instelling. In 1923 behaalde hij zijn basisdiploma en trad daarna toe tot de secundaire instelling. Gedurende deze tijd was zijn interesse in poëzie en literatuur gegroeid en werd hij verkozen tot leider van de Student Union aan de instelling.

Een keerpunt in zijn leven, toen zijn vader hem stuurde om zijn algemene kosten te betalen om zijn opleiding voort te zetten in Al-Azhar, Caïro. Al-Sha’rawi wilde bij zijn broers blijven om land te bewerken. Hij probeerde niet naar Caïro te gaan en plaatste een schijnbaar onmogelijke voorwaarde. De voorwaarde was dat zijn vader een aantal boeken voor hem kocht die betrekking hadden op erfgoed, taal en koranwetenschap. Maar zijn vader begreep die truc en kocht al het gevraagde materiaal voor hem en zei: “Ik weet mijn zoon dat al deze boeken je niet zijn voorgeschreven, maar ik kocht liever om je de voordelen van de wetenschap te geven.” [2] [3]

In 1937 trad hij toe tot het College van Arabische Taal en werd actief in de nationalistische beweging en de Al-Azhar-beweging, waar hij deelnam aan de antikoloniale bijeenkomsten en aanverwante bijeenkomsten. Hij studeerde in 1941 af aan de faculteit Arabische taal van de Al-Azhar Universiteit

​ Interpretatie van Surat Al-Fatihah Sheikh Mutawalli Shaarawi الشيخ الشعراوي تفسير سورة الفاتحة Muhammad Metwalli al-Sha'rawi werd geboren op 15 april 1911 in het dorp Dakadous, Mit Ghamr, Ad Daqahliyah, Egypte. Op 11-jarige leeftijd had hij de koran volledig uit zijn hoofd geleerd en in 1916 trad hij toe tot een Zagazig-elementaire instelling. In 1923 behaalde hij zijn basisdiploma en trad daarna toe tot de secundaire instelling. Gedurende deze tijd was zijn interesse in poëzie en literatuur gegroeid en werd hij verkozen tot leider van de Student Union aan de instelling. Een keerpunt in zijn leven, toen zijn vader hem stuurde om zijn algemene kosten te betalen om zijn opleiding voort te zetten in Al-Azhar, Caïro. Al-Sha'rawi wilde bij zijn broers blijven om land te bewerken. Hij probeerde niet naar Caïro te gaan en plaatste een schijnbaar onmogelijke voorwaarde. De voorwaarde was dat zijn vader een aantal boeken voor hem kocht die betrekking hadden op erfgoed, taal en koranwetenschap. Maar zijn vader begreep die truc en kocht al het gevraagde materiaal voor hem en zei: "Ik weet mijn zoon dat al deze boeken je niet zijn voorgeschreven, maar ik kocht liever om je de voordelen van de wetenschap te geven." [2] [3] In 1937 trad hij toe tot het College van Arabische Taal en werd actief in de nationalistische beweging en de Al-Azhar-beweging, waar hij deelnam aan de antikoloniale bijeenkomsten en aanverwante bijeenkomsten. Hij studeerde in 1941 af aan de faculteit Arabische taal van de Al-Azhar Universiteit

Our Rating

0

Points

User Rating: 4.22 ( 29 votes)
0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *